Μαλαστούπα

Άλλη μια δημοφιλής τεχνοτροπία, είναι η τεχνική με το σφουγγάρι. Επιλέξτε τα χρώματα που ταιριάζουν με το χώρο σας για να τονίσετε ένα τοίχο, μια κολώνα ή ακόμα και το τζάκι. Χαρίζει την αίσθηση διαφορετικών υφών σε μια επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας αντίθετα χρώματα, θα έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ οι παρόμοιοι τόνοι θα σας δώσουν ένα πιο ήπιο φινίρισμα. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα υλικά όπως πινέλο ή φύλλα νάιλον για διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα.

Κρακελέ

Η τεχνοτροπία κρακελέ προσδίδει μια αίσθηση παλαιωμένου όπου εφαρμόζεται (σε τοίχους ή και αντικείμενα, έπιπλα κλπ). Για την ακρίβεια δίνει την εντύπωση ελαφρώς ξεφλουδισμένης μπογιάς, παλιάς βαφής δηλαδή. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τεχνική ως προς το αποτέλεσμα, ενώ τα μυστικά της επιτυχίας της βρίσκονται τόσο στην σωστή επιλογή και ποιότητα των υλικών (χρώμα, ειδικό βερνίκι) όσο και στον τρόπο με τον οποίο απλώνεται η κάθε στρώση από τα υλικά, καθώς και το χρόνο που περνάει ανάμεσα στις επιστρώσεις.

Ρίγες

Μια τεχνοτροπία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής είναι οι ριγέ χρωματισμοί. Οι χρωματικές ρίγες επιτυγχάνονται με τη χρήση αυτοκόλλητων ταινιών. Η επιλογή των χρωμάτων και ο συνδυασμός μεταξύ τους, το πάχος της ρίγας και η κατεύθυνση (οριζόντια ή κάθετα), μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μακρύτερος ή ψηλότερος καθώς και να εμπνέει όμορφα συναισθήματα. Η ριγέ τεχνική είναι πολύ δημοφιλής σε υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια, ενώ χρήση της μπορεί να γίνει και σε άλλους χώρους ενός σπιτιού, όπως στο σαλόνι ή την τραπεζαρία.

Διάφορες

Stucco Veneziano, Πατητή Τσιμεντοκονία, Μαυροπίνακας, Μετάλλου και Γυαλιού, Απομίμηση δέρματος κροκοδείλου, Αναπαλαίωση επίπλων,